Germa Janssen - Riswick 
Rouwbegeleiding voor kinderenStreep paars lang


Waar kom ik vandaanStreep paars lang

Foto Germa Janssen

Achttien jaar geleden ben ik in de zorg gaan werken. De eerste twaalf jaar heb ik mij ingezet voor kinderen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Later heb ik ook nog gewerkt met volwassenen met een verstandelijke beperking. Op dit moment werk ik met dementerende ouderen.

Tijdens mijn werk kom ik vaak in aanraking met dood en rouw. Deze ervaringen zorgden ervoor dat ik de behoefte voelde om hier meer mee te gaan doen.
Zodoende ben ik de opleiding stervensbegeleiding gaan volgen in Bilthoven. Deze opleiding heeft mij nog meer verdieping gegeven en die wil ik in gaan zetten bij de ondersteuning van gezinnen met een ziek kind.Keerpunt in mijn leven
Streep paars lang

Het keerpunt in mijn leven kwam toen ik rond mijn dertigste vastliep en niet wist wie ik zelf was. Door middel van de hulp van een energetisch therapeut kwam ik erachter dat ik hooggevoelig ben. Door dit inzicht begreep ik mijzelf steeds beter en kon ik hiernaar handelen en mijn eigen keuzes maken.
Ook leef ik nu vanuit mijn hart, en voel vanuit hier wat de bedoeling is in mijn leven. De natuur speelt hierbij ook een grote rol. Hier vind ik vaak antwoorden op vragen die ik heb.

Hieronder voeg ik een gedichtje toe, dit gaat over mijn ziel, mijn ziel die steeds meer naar voren mag komen.

Mijn ziel zingt,
zingt van intensiteit,
omdat ik steeds van meer lagen word bevrijd,
ik zing mijn pure zelf tegemoet,
dit is een zuiver lied, met een gouden gloed.Wat heb ik te brengen
Streep paars lang

Wat ik wil brengen is rust en een lichtpuntje bij de gezinnen. Door er te zijn, te luisteren en te kijken wat er op dat moment nodig is, kan ik inspelen op en aanreiken wat aansluit bij de behoeft van het zieke kind en broertjes en zusjes.

En, zoals ik zelf leef vanuit mijn hart, kan ik ook vanuit mijn hart de verbinding maken met Kwatro en alle mensen die hiermee verbonden zijn, op welke manier ook.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071