Steun voor het gehele gezin
Streep paars langKwatro emotionelesteun

Kwatro is een veilige fijne plek voor je kind, voor jezelf én voor je gezin. Je kind heeft intensieve en liefdevolle verpleegkundige zorg nodig en hierin willen we je ontlasten. Zo krijg je ruimte voor je eigen emotionele proces.

We zijn gedreven door wat jij, eventueel je partner en je andere kinderen nodig hebben op zowel praktisch als emotioneel en spiritueel vlak. Jullie vraag en wensen staan voorop.

"Wij dragen jou en
jouw gezin een warm hart toe"


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Emotionele steun en begeleiding voor jou als ouder
Streep paars lang

ouders en kindAls jouw zoon of dochter ziek is, wordt ook jij persoonlijk geraakt. Emoties kunnen alle kanten op schieten en ook nare ervaringen uit het verleden kunnen boven komen.

De ziekte van je kind heeft invloed op vele facetten van je leven. Zo kan het verandering brengen in je relatie met je partner, je kinderen of je andere sociale contacten. Het kan impact hebben op je werk en zo ook je financiën. Het kan lastig zijn om nog te genieten van het leven, vertrouwen te hebben in de toekomst en om lichtpuntjes te zien.

Wat zou jij, ondanks dat jouw kind ernstig ziek is, anders willen en hoe zou je dit kunnen realiseren?

"Zorg goed voor jezelf en
je kunt er nog beter zijn voor jouw kind
"


We zijn er om je hierin te ondersteunen. Je hoeft dit niet alleen te doen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      of bel 077 7201090Samenzijn met ouders die jullie begrijpen
Streep paars lang

Samenkomen met ouders die weten wat jullie doormaken en daarbij ervaren. Om te luisteren, te praten en te voelen.

Delen wat er bij jou van binnen speelt is een van de oudste vormen van genezing. Door vrij te kunnen spreken, voel je je gesteund. Zonder veel woorden nodig te hebben en zonder dat je je schuldig voelt tegenover anderen. Het zorgt voor ruimte bij jezelf. Even een pauze knop.

Wil je graag aansluiten bij de supportgroep? Stuur ons een bericht via de aanmeldknop en we stemmen samen de mogelijkheden af.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Steun voor jou als broer of zus
Streep paars lang

broertjes en zusjesJouw broer of zus is ziek en de kans bestaat dat hij of zij komt te overlijden. Niets is meer vanzelfsprekend. Veel aandacht van je ouders gaat op dit moment uit naar je broer of zus en je ziet ook hun verdriet.

Dit roept bij iedereen emoties op. Bij jou, je ouders, je zieke broer of zus. Ook ooms en tantes, vrienden en anderen op school voelen hier emoties bij. Maar niet iedereen begrijpt waar jij doorheen gaat.

Het helpt om stil te staan bij wat er in jou omgaat, wat jij voelt en hoe je hiermee om wilt gaan.

Je hoeft dit niet alleen te doen. Samen met ons kun jij in liefde leren, ontwikkelen van binnenuit en ruimte geven aan emoties en hoe hiermee om te gaan. We gaan je laten ervaren hoe je verbonden bent met de natuur en je gaat ontdekken wie je werkelijk bent. Het zal je helpen om stevig en met veerkracht in het leven te staan. Zo kan jij de kostbare tijd die je samen met je broer of zus hebt, waardevol invullen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    of bel 077 7201090Waardevol afscheid nemen
Streep paars lang

Als je afscheid moet nemen van een dierbare is het fijn als er iemand is die je in je emotionele en drukke tijd ondersteunt, meedenkt en het afscheid vormgeeft op de manier die bij jullie past.

Samen met de mensen in jullie cirkel van liefde wordt het afscheid vormgegeven."Afscheid nemen is
zo veel meer dan loslaten
"

Afscheid nemen gaat over herdenken, vergeven, verbinden, dankbaarheid tonen en liefde. Het gaat ook over het vieren van het geleefde leven. Wat er was, wat iemand gebracht heeft en hoe het voortleeft in ieder van ons.

Ons netwerk wil jullie hier graag bij helpen. Deel je behoeftes met ons en we reiken de mogelijkheden aan die we beschikbaar hebben.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     of bel 077 7201090
Steun bij mijn rouwreis
Streep paars lang

Ook na het overlijden van je kind en een waardevol afscheid, gaat jouw rouwreis door. Zoeken naar een manier om te leven met een waarheid die jullie eigenlijk niet willen leren kennen.

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt, dat je lastig helder kan denken of dat je hulp vragen lastig vindt. Dit terwijl je het zo hard nodig hebt. Je kunt je somber of zelfs depressief voelen.

Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Zo kan je partner anders rouwen dan jij.

"Rouwen is zware arbeid.
Zowel mentaal, emotioneel als lichamelijk
"

Rouwen moet je zelf doen, maar het betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Daarom willen we ieder gezinslid ondersteuning bieden in het aankijken en omarmen van rouw. Er bestaat geen vaste volgorde in rouwen die voor iedereen werkt. Er is alleen jouw volgorde, waardoor jij je meer verbonden voelt met jezelf, de overledene, je dierbare en je omgeving.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    of bel 077 7201090


Je wilt je dierbare helpen in hun rouwproces, maar weet niet hoe. Je weet niet wat je kunt zeggen of doen. Het voelt ongemakkelijk om hun verdriet te zien of je wilt zo graag meer betekenen. We delen graag onze community waar je jouw ervaringen kan delen en handreikingen krijgt om de rouwende steun te bieden.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kwatro titelWelke lichtpuntjes kunnen we jou brengen?

Wil je samen in gesprek om ze voor jou en je gezin te ontdekken?

In het gesprek stemmen we samen af of we aan jouw verwachtingen kunnen voldoen met betrekking tot de zorg die je nodig hebt.

button samen in gesprek    of bel 077 7201090

 

Vragen
Streep paars lang

De veelgestelde vragen, zijn voor jou op een rijtje gezet.

button veelgestelde vragen

Staat je vraag of het antwoord er niet bij? Stel je vraag gerust aan ons. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     of bel 077 7201090

 

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071