Even een pauze knop

Een pauzeknop voor de ouders die zorgen voor hun hulpbehoevende kind met een levensbedreigende ziekte. Zorgen voor je zoon of dochter waarvan je weet dat het niet meer beter zal worden en waarvan je niet weet wanneer jouw kind zal overlijden.

De intensieve en soms langdurige zorg die je biedt, is onbetaalbaar. Al je vrije tijd wordt besteed aan het verzorgen van je zoon of dochter. Vanzelfsprekend want dat doe je toch als je van iemand houdt? Je doet het uit liefde. Je houdt ook nog ‘gewoon’ zoals ieder ander mens het gezin draaiende en je moet geld verdienen… Hoewel de zorg soms zo intensief is dat een normale baan nauwelijks meer mogelijk is. Hoe zorg je dan nog goed voor jezelf?

We zijn er voor de kinderen en willen er ook graag zijn voor de ouders. Natuurlijk door ze te ontlasten van de intensieve medische zorg, maar ook door ze te ondersteunen in hun eigen proces.

In samenwerking met Anne Blacquière is een supportgroep opgezet voor alle ouders waarvan kinderen ernstig ziek zijn.
Anne is van origine kinderpsycholoog en helpt nu iedereen die de behoefte heeft aan licht op donkere momenten in het leven.

Het is goed om te weten dat er in de supportgroep niets van je wordt verwacht en dat je niets hoeft te doen. Je kunt in de groep delen en meedoen op een manier die voor jou op dat moment goed voelt. Het ene moment heb je meer behoefte om te luisteren en het andere moment voel je wellicht sterker de behoefte om te delen.

De supportgroep is er om te praten met andere ouders die precies weten wat jullie doormaken en voelen. Ouders die zijn aangesloten zeggen: “Het lucht op.” “Ik voel me gesteund.” “Het zorgt voor ruimte waardoor ik weer meer beschikbaar kan zijn voor mijn kind.” “Er komt weer meer ruimte voor mij en mijn partner en voor de rest van het gezin.” “Ondanks dat ik graag wil dat onze zoon niet dood gaat en fit is, ervaar ik weer geluksmomentjes in mijn leven.”

Herkenning, verbinding, delen, onvoorwaardelijke liefde en een luisterend oor staan centraal.

Ons motto is: “Zorg goed voor jezelf en je kunt er nog beter zijn voor je kind."

aanmelden supportgroep kinderhospice kwatro

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071