Pim Versleijen - Scheres
Coördinatie zorg en steun broers en zussenStreep paars lang

Waar kom ik vandaan
Streep paars lang

Pim 2

Ik ben opgegroeid in Horst en voel me een getogen Hôrstenaar. Hier liggen mijn wortels en wonen familie, vrienden en belangrijke personen in mijn leven.
Ik ben afgestudeerd in Gezondheidswetenschappen en heb hierin het beleids- en bedrijfskundige traject gevolgd. In mijn, nog jonge leven, heb ik al veel verschillende banen gehad met diverse rollen en werkzaamheden. Maar op mijn drieentwintigste kwam ik thuis te zitten met een burn-out.

Ik ben mij daarna continu op persoonlijk en mentaal vlak blijven ontwikkelen en op zoek gegaan naar dat wat mij gelukkig maakt.
Hierin heb ik ook mijn passie voor yoga en spiritualiteit ontdekt.

Inmiddels heeft dit pad tot veel zelfinzichten geleid en weet ik dat het woord 'gezondheid' voor mij meer betekent dan wat het vanuit bedrijfskundige oogpunt betekent.
Ik heb een holistische kijk op mensen en zie de mens en omgeving als een systeem, waarbij ook creativiteit, spiritualiteit en aandacht voor ieder individu een rol spelen. 

"Ieder mens mag er zijn en verdient aandacht"


Ik heb een enorme passie voor reizen. In contact komen met mensen uit verschillende culturen, hun leef- en zienswijze, het zien en ontdekken van prachtige architectuur, natuur, dieren en mensen op deze wereld. Voor mij is dit een 'levensreis': het ervaren, maken en delen van een verhaal.Keerpunt in mijn leven
Streep paars lang

Er zijn verschillende keerpunten die mij hebben gebracht tot waar ik nu sta, maar die ik ook meedraag in mijn rugzak vol ervaringen en waar ik nu op een liefdevolle manier naar kijk. Ze hebben mij richting gegeven en mij gemaakt tot wie ik nu ben. Iedere ervaring doet iets met je, zorgt dat je jezelf beter leert kennen, maar heeft ook invloed op je verdere leven.

  • Mijn opa heeft toen ik 12 jaar was euthanasie gepleegd, een moment van zeer bewust afscheid nemen. 
  • Op mijn 17e zijn mijn ouders gescheiden. Op een goede manier, maar hierdoor heb ik wel ervaren wat voor impact dit heeft op de ouder-kind relatie, maar ook als broer en zus. Ieder moet weer een eigen weg vinden. Ik heb een speciale en hechte band met mijn broertje.
  • Mijn schoonbroer heeft geprobeerd zich zijn leven te ontnemen. Dit maakt dat ik heb mogen zien en ervaren hoe sterk een familie moet zijn als een kind of broer/zus (psychisch) ziek is. Maar ook hoe belangrijk het is dat er aandacht voor ieder familielid in de verwerking, zodat het een plaats gegeven kan worden. DIt zodat er rust en ruimte ontstaat voor het zieke kind, maar ook voor de familie er omheen. Dit samen zorgt voor een 'gezonde' situatie.


Een heel belangrijk keerpunt is mijn reis naar Zuid-Afrika geweest, waar ik als vrijwilliger heb gewerkt aan een project voor weeskinderen en dagopvang voor kinderen in de township. Voor mij was dit de plek waar ik ben thuisgekomen en bezig ben geweest vanuit mijn hart. Hier heb ik geleerd dat kleine dingen voor een groot verschil kunnen zorgen: samen sterk staan als een familie en er zijn voor elkaar.
Leven volgens de Afrikaanse filosofie van verbinding, UBUNTU. 


"Ik ben alleen maar, omdat wij zijn"

Wat heb ik te brengen
Streep paars lang

Ik ben een echte duizendpoot, behulpzaam, enthousiast en avontuurlijk en wil me op deze manier ook inzetten voor Kwatro.
Ik neem mijn bedrijfskundige achtergrond mee, maar vind het ook enorm fijn mijn creativiteit in te zetten en contact te maken met iedereen. Als sparringpartner, maar ook gewoon om er even voor je te zijn, om aandacht en liefde te geven. Organiseren, verbinden, inspireren, motiveren, samenbrengen en samenwerken om zo heel veel mooie lichtpuntjes teweeg te brengen.


"Laten we samen de wereld een klein beetje mooier maken"

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071