Annelou Huisman
Beweging en ontspanning voor kind en gezinStreep paars lang


Waar kom ik vandaan
Streep paars lang

Annelou Huisman

Al mijn hele leven ben ik altijd op zoek naar meer diepgang en verbreding van inzichten en kennis. Mijn emmertje met kennis zit nooit vol genoeg, zeg ik altijd. Vroeger wilde ik kinderarts worden, deze droom heb ik aan de kant gezet omdat ik zelf negatieve ervaringen in het ziekenhuis heb opgedaan. Tijdens de opleiding fysiotherapie had ik wel het gevoel dat ik geen ‘standaard’ fysiotherapeut zou worden. Ik wilde verder kijken dan alleen de klacht, maar ook het systeem betrekken en de patiënt in zijn geheel bekijken met emoties, verwachtingen, normen en waarden.

Na een korte werkperiode in een eerstelijnspraktijk ben ik in de gehandicaptenzorg gaan werken. Daar keek ik mijn ogen uit. Samenwerking met veel disciplines, het betrekken van het hele systeem, nauw aansluiten aan de mogelijkheden van de cliënt en ga nog maar even door. “Wauw, dit is het” dacht ik. Maar toch bleef altijd de wens, om met kinderen te werken, knagen.

Dan maar weer meer kennis in mijn emmertje gieten en dat betekende dat ik startte met de Master Kinderfysiotherapie. Super leuk, maar ook bij deze opleiding wilde ik verder kijken dan de lichamelijke klacht. Bij mijn huidige werk in een eerstelijnspraktijk doen we juist dat wat ik graag wil: we kijken verder dan alleen de klacht. We kijken naar prikkelverwerking, driftbuien, emotieregulatie, samenwerking, zelfvertrouwen en mindset.

"Je kunt het zo gek niet bedenken
en 
wij komen het tegen en gaan er mee aan de slag"Keerpunt in mijn leven
Streep paars lang

Mijn leven is tot nu toe redelijk turbulent geweest. Hierdoor ik mij vaak heb aangepast. Ik was me hier wel van bewust, maar wilde het voor iedereen goed doen.

Mijn leergierigheid naar nieuwe en meer inzichten en kennis beschouwde ik altijd als iets negatiefs. Mensen begrepen mij niet en stimuleerden me ook om gewoon eens bij één ding te blijven. Hier baalde ik van, maar ik probeerde me opnieuw aan te passen. Pas tijdens het volgen van een (ja, weer…) nieuwe cursus ben ik gaan leren om mijn leergierigheid als een positieve eigenschap te zien. En precies toen kwam Kinderhospice Kwatro op mijn pad! Wat heb ik te brengen
Streep paars lang

Ik hoop lichtpuntjes te kunnen brengen aan zowel de kinderen van Kwatro als aan de broertjes, zusjes en ouders. Ik wil hen laten ervaren hoe het is om door middel van beweging te ontspannen, genieten en samenwerken. Maar ook om de kinderen van Kwatro te laten voelen hoe ze in hun kracht kunnen staan, zitten of liggen. Laten we samen streven naar het kijken, denken en werken in mogelijkheden in plaats van te kijken naar de onmogelijkheden.

 

"Laten we samen streven naar het kijken, denken en werken in mogelijkheden in plaats van te kijken naar de onmogelijkheden"


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071