Christie Janssen
Zorg en ontspanning voor kind en gezinStreep paars lang


Waar kom ik vandaan
Streep paars lang

Christie Janssen blok2Ik ben Christie. Ik ben 57 jaar en woon met mijn man in Melderslo. Al heel vroeg had ik interesse in gezondheid, (dier)geneeskunde en alles wat daarmee te maken had. Echter door allerlei omstandigheden maakte ik toch andere keuzes. Ik werkte in diverse commerciële en puur zakelijke werkomgevingen, uiteindelijk als salesmanager. Ik merkte echter steeds meer dat het werk niet bij mij paste. Het was een harde wereld, geen menselijke maat, alles gericht op prestatie, geld en macht.

Ik werk heel graag met en tussen mensen, maar wil er niet boven staan. Het was of ik elke ochtend een jas aantrok die me niet paste, die me in een houding dwong die niet van mezelf was maar waarvan ik vond dat die de mijne moest zijn. Mijn vader overleed 25 jaar geleden en ik maakte in die periode een scheiding door.

Ik leerde mijn huidige man - met wie ik inmiddels bijna 20 jaar getrouwd ben - kennen en ontdekte wat het is om een gelijkwaardige relatie te hebben. Ik werd gesteund en begrepen. Ik mocht zijn wie ik was. Dat maakte dat ik het allemaal aan kon. Maar toch voelde ik me niet in balans.

Mijn moeder overleed 10 jaar geleden, na een langdurige periode van dementie. Samen met mijn jongere zus en broer en hun partners namen we de steeds zwaarder wordende zorgtaken op ons. Het was vaak moeilijk, maar fijn dit samen te kunnen doen. En plots kwam daarna ook de klap dat ik ineens de oudste in het gezin was, er was geen "thuis" meer, ik voelde dat het tijd was om eens naar míjn hart te luisteren in plaats van de ander altijd voor te laten gaan.


Keerpunt in mijn leven
Streep paars lang

Eind 2013 - toen mijn moeder overleed - had ik inmiddels al zoveel lichamelijke signalen genegeerd, dat de fysieke klachten sterk verergerden en ik een heftige burn-out kreeg. Mijn lichaam functioneerde eenvoudigweg niet meer. Gedurende ruim 10 jaar kwam ik al als klant bij De 3Vrouwen in Meterik voor ondersteuning met bloesemremedies en celzouten. Dit maakte dat ik het iedere keer toch weer aan kon. Maar waar het om ging, het fundamentele gevoel dat er iets niet goed zat, pakte ik niet aan. Tot die burn-out dus.

Ik gaf alles en iedereen de schuld, maar door een goede begeleiding en de durf om eens goed naar mezelf te kijken, kwam ik erachter dat mijn eigen gedrag het veroorzaakt had. Wat een confrontatie! Ik besefte dat ik mij altijd kleiner had gemaakt dan anderen, mezelf niet goed genoeg vond. Dat probeerde ik te compenseren door me altijd 200% te geven en de lat steeds hoger te leggen. Fysieke klachten kon ik niet gebruiken en ik was kwaad op mijn lijf omdat het niet functioneerde.... terwijl het juist álles deed om mij op de been te houden, tot het totaal uitgeput was. Door alle signalen te negeren, kon mijn lijf niet anders dan ermee stoppen. Het ultieme signaal! Nu moest ik er iets mee doen.

Ik heb het roer omgegooid. Begin 2015 ben ik gaan werken bij Bloesem Remedies Nederland, een bedrijf dat zich bezighoudt met alles op gebied van natuurlijke geneeswijzen. Hoewel het een zakelijke functie betrof, was het een totaal andere wereld, zo inspirerend en interessant. Mijn interesse in natuurlijke geneeswijzen was niet meer te stoppen, ik was net een spons. Ik ging er de opleidingen bloesemtherapie, celzouttherapie en aromatherapie volgen en maakte onnoemelijk veel persoonlijke processen door die mij inzicht gaven in de patronen die ik altijd had gevolgd, en me tevens bewust maakten van mijn eigen kracht en wijsheid. Na het succesvol afronden van de opleidingen mocht ik me therapeut noemen!


Wat heb ik te brengen
Streep paars lang

Ik heb zelf mogen ervaren hoe onvoorstelbaar groot het zelfgenezend vermogen kan zijn en hoe enorm krachtig en veerkrachtig een mens is. Mits je het durft te onderzoeken en je eigen aandeel en patronen erkent. Meteen gaf mijn lijf me zoveel zachtheid en liefde terug, dit was het goede pad! Het meest confronterend vond ik achteraf hoe zelfdestructief je bezig kunt zijn terwijl je lijf je gewoon probeert te helpen. Als ervaringsdeskundige inspireert het me nu om anderen te helpen hetzelfde te bereiken.

"Iedereen heeft het vermogen om te luisteren naar zijn/haar lichaam en hart,
te ontdekken wat nodig is en te streven naar
vrede, vreugde en vrijheid."


Iedereen heeft het vermogen om te luisteren naar zijn/haar lichaam en hart, te ontdekken wat nodig is en te streven naar vrede, vreugde en vrijheid. Herstel van het lichaam is mogelijk wanneer je ernaar luistert en in harmonie met jezelf leeft. Ook jouw pad bevat kracht, veerkracht en groei. Ontdek jouw eigen wijsheid. .

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071