Ine Vullinghs
Steun en ontwikkeling voor kind, gezin en rouwbuddiesStreep paars lang


Waar kom ik vandaan
Streep paars langFoto Ine Vullings

Op 31 juli 1962 begon mijn levenspad hier op aarde in Sevenum, een klein dorpje in Noord-Limburg. Ik werd geboren als derde en jongste in een dierenarts gezin.  Al op jonge leeftijd kreeg ik te maken met de dood. Ik was elf jaar toen mijn peetoom overleed door een ongeluk. Drie jaar later, toen ik veertien was, stierf mijn vader voor mij geheel onverwachts aan de gevolgen van een galblaasoperatie.

Wat mij vooral is bijgebleven uit die tijd is dat er geen aandacht was voor ons als gezin en hoe je omgaat met het verwerken van zo’n intense gebeurtenis en verlies. Mijn moeder heeft op haar eigen manier de draad opgepakt, ze heeft haar schouders eronder gezet en is doorgegaan. Ik heb daar veel bewondering voor gehad. Als gezin hebben wij toen niet geleerd om echt samen onze gevoelens te delen. Te bespreken wat de gebeurtenissen in ons teweeg hebben gebracht. We gingen door met (over-)leven.

Deze ervaringen zijn mijn levenservaringen waardoor ik heb kunnen ontdekken wie ik ben."Elke ervaring in je leven, brengt je dichterbij je Zelf"

Als kind voelde ik mij altijd al anders dan de rest van de familie. Nu spreken we over termen als gevoeligheid, beelddenken en overprikkeling, deze waren toen nog onbekend.

Die gevoeligheid heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Het heeft tot mijn vierendertigste geduurd voor het mij duidelijk werd waar allerlei vage en onverklaarbare klachten vandaan kwamen. Hoe het kwam dat ik dingen op mijn manier voelde, wist of zag.
Keerpunt in mijn leven
Streep paars lang

In 1994 mocht ik, op 32-jarige leeftijd, moeder worden van een tweeling. Wat een geluk!
Zeker omdat het na een eerdere miskraam geen vanzelfsprekendheid bleek om nog opnieuw zwanger te worden. Een tijd van veel emoties rondom verlies en hoop.

Vanaf de geboorte had met name ons zoontje enorme buikklachten, huilde daardoor veel en zijn zus deed dan net zo hard mee. Ik voelde vanalles en vooral de onmacht van “wat kan ik doen!”
Op enig moment zat ik bij de huisarts met oorpijnklachten. Als kind had ik dit heel veel gehad, maar op latere leeftijd nooit meer. De dokter kon niks vinden wat deze klachten verklaarden. En toen wist ik ineens wat er aan de hand was! En dit was al mijn hele leven zo. Ik ging zo snel mogelijk naar huis waar mijn zoontje lag te huilen. “Hij heeft oorpijn!”, zei ik tegen mijn man. En dit bleek uiteindelijk ook zo te zijn.

Vanaf dat moment kreeg ik het inzicht dat dit is waar ik altijd al “last” van heb gehad; ik voel energieën van anderen en dat kan zich vertalen in mijn lichaam. Niet lang hierna kwam ik “toevallig” een advertentie tegen van een opleiding tot Energetisch Therapeut.
Al zo lang was ik op zoek geweest naar wat ik ÉCHT zou willen doen in mijn leven en dáár lag het antwoord. In deze opleiding tot therapeut in de alternatieve gezondheidszorg, leerde ik heel veel en eindelijk op een manier die bij mij paste: holistisch, kijkend naar de mens vanuit het grote geheel, want uiteindelijk is alles met elkaar verbonden.
Dit is voor mij altijd al zo geweest en het voelde voor mij als thuiskomen. In deze opleiding heb ik geleerd om te gaan met mijn “andere” manier van waarnemen, dat dit een kwaliteit is en geen last. En wanneer je jezelf steeds beter leert kennen en je vanuit je hart kunt leven in plaats vanuit je pijn, je er steeds meer echt bént.
Ik heb heel wat mogen aankijken en doorleven bij én in mezelf, wat er voor heeft gezorgd dat ik ook anderen hierin kan en mag ondersteunen. Dat ik een lichtpuntje kan zijn wanneer het bij een ander donkerder voelt.

 

"Wat gevoeld wordt, wil geleefd worden"

In de daaropvolgende jaren is er veel veranderd in mijn leven. Ik heb mooie aanvullende opleidingen gedaan in de complementaire zorg. Uiteindelijk heb ik ook met pijn in mijn hart keuzes moeten maken om de weg van mijn hart te kunnen blijven volgen.

Drie jaar geleden heb ik nog de opleiding tot het begeleiden van Opstellingen en Systemisch Werken gevolgd. Het is een mooie aanvulling. Hiermee kun je kijken naar het systeem waar je vandaan komt, waar je in zit en welke invloed dit op jou kan hebben.

Wat heb ik te brengen
Streep paars lang

Er voor jou kunnen zijn vanuit mijn hart, zodat ik licht mag brengen daar waar het donker is. Op de momenten dat je het even niet meer weet, voelt, omdat je hart even koud en dicht lijkt. Als je de woorden niet kunt vinden die je eigenlijk vanuit je diepste wezen zou willen uitspreken. Er voor jou kunnen zijn wanneer je iemand nodig hebt, die jou weer terugbrengt naar jezelf. Zodat je weer kunt gaan “Luisteren naar het fluisteren van je ziel”, want daar zijn de antwoorden. Dat is de kern van wie jij bent.

 

"Luisteren naar het fluisteren van je ziel"

Juist in die momenten wanneer je dat kwijt lijkt te zijn door de hectiek van alle dag, je zorgen, en je onzekerheid, wil ik er graag voor je zijn.

Iedereen heeft een eigen pad te bewandelen hier op aarde en soms zijn we de routeplanner even kwijt, vergeten of staat hij op stil. Je weer bewust kunt worden dat die routeplanner altijd in jou zit. Wanneer er dan even een lichtje om jou heen schijnt. Dat je voelt dat dit ook weer in jou kan gaan stralen en jij diegene bent die jouw koers bepaalt.

Ik voel me heel dankbaar om dit bij Kwatro te mogen bieden.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
© 2022 Stichting Kinderhospice Kwatro  |  Privacyreglement  |  FAQ  |  Venrayseweg 89a, Horst aan de Maas  |  KvK 84520906  |  RSIN 863243071